Haberler

05 Nisan, 2017

Adana ASKİ'nin tercihi Polat Dekantör

Seyhan ve Üreyir bölgelerinin su arıtımını yapan ve 227 bin metreküp/gün kapasiteyle hizmet veren Adana ASKİ Seyhan Atık Su Arıtma Tesisi, susuzlaştırma projelerinde daha yüksek verim elde edebilmek için Polat dekantörü tercih ediyor.

Altı yüz elli bin metrekarelik alanda hizmet veren Adana Atık Su Arıtma Tesisi, Seyhan Nehri ve drenaj kanallarına arıtılmadan deşarj edilen evsel ve endüstriyel atık suyun arıtımını gerçekleştiriyor. Tam biyolojik arıtma için inşa edilen tesiste kurulan çamur susuzlaştırma ünitesinde, 3 adet Polat dekantör kullanılıyor. Çamur arıtma sürecinde elde edilen metan gazı, tesisin elektrik enerjisi ihtiyacının yüzde 40'ını karşılıyor.

Atık su arıtma ihtiyacının, yaşamın temel kaynağı olan suyu korumaya yönelik uygulamalara yol açtığını belirten Adana ASKİ Seyhan Atık Su Arıtma Tesisi Müdürü Osman Der, tesislerinde yüksek santrifüj teknolojisiyle üretilen Polat dekantörleri tercih ettiklerini ifade ediyor. “Tesisimizde, Polat Makina'ya ait 50 metreküp kapasiteli 3 dekantörümüz var. Bunlardan ikisi şu an ihtiyaçlarımızı karşılamakta, üçüncüyü ise yedek olarak kullanmaktayız” diyerek açıklayan Der, “Biz bu dekantörlerle istediğimiz % 25 oranının üzerindeki kuruluğu rahatlıkla sağlamaktayız. Çamur susuzlaştırma konusunda Polat Makina'nın dekantörleriyle hiçbir sıkıntı yaşamadık” diyor.

Özellikle, yerli üretim ve düşük maliyetli olması nedeniyle Polat dekantörü tercih ettiklerinin altını çizen Der, şunları ekliyor:

“Avrupa markalarında yedek parça temini bazen haftalar sürebiliyor. Bize bu konuda en erken 4-6 hafta süre veriyorlar. Çalışan bir sistemde 4 hafta, tesisin çökmesi anlamına gelir. Polat Makina, servis ve yedek parça anlamında her türlü ihtiyacımızı istediğimiz sürede karşılıyor. Çalışanlar gayet özverili ve isteğe göre imalatı gün içerisinde yapıp bizlere iletebiliyorlar. Bu nedenle, biz yola yerli üretimde bize güven telkin eden Polat Makina ile devam ediyoruz."

 


  Haber Arşivi