Haberler

10 Haziran, 2016

Çorum Belediyesi Polat Makine kullanıyor

Çamur susuzlaştırma sürecinde belt pres dönemini sona erdiren ve 2012 yılında dekantör sistemine geçen Çorum Belediyesi Atık Su Tesisi, Polat Makina tarafından tasarlanan dekantörler ile yüksek verim elde ediyor.

Çorum Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çorum Atık Su Tesisi, evsel ve endüstriyel atık suları arıtma ve sonrasında doğaya bırakmayı amaçlayarak kuruldu. 2012 yılında çamur susuzlaştırma sürecinde belt pres dönemini sona erdiren ve dekantör sistemine geçen tesis, Polat Makina tarafından tasarlanan dekantörler ile yüksek verim elde ediyor.

Yaklaşık 60 bin metreküp günlük su kapasitesi bulunan Çorum Atık Su Tesisi Sorumlusu Yasemin Ağca, kirlilik parametrelerinin şehrin yapısına göre fazla olmasına rağmen tesisin şehrin tüm ihtiyaçlarına yanıt verdiğini anlatıyor. 2012 yılından bu yana Polat Makina'ya ait 2 dekantör kullandıklarını belirten Ağca, “Tesisimiz 24 saat kesintisiz çalışan bir tesis. Su sürekli geliyor ve çıkıyor ve dolayısıyla her zaman bir çamurumuz oluyor. Makinaların sürekli çalışması ve bize her defasında cevap vermesi gerekiyor. Bizim verimlikten anladığımız, istediğimiz zaman makinayı çalıştırabilmek ve problem olduğunda en kısa sürede bunu çözmek. Bu anlamda hiçbir problem yaşamadık” diyor.

Dekantörlerin otomasyon sistemiyle çalıştığını hatırlatan Ağca, “Çamur susuzlaştırmada dekantör sistemine geçilerek belt preslere oranla hem ekonomik açıdan hem de çevre açısından birçok  avantaj sağladık” diyor. Daha kaliteli ve çevreye zararsız bir çamur elde ettiklerini aktaran Ağca, “Çamur susuzlaştırmada dekantöre geçilmesi ile belt preslere kıyasla düşük polimer kullanımı, düşük su ihtiyacı, düşük bakım maliyetleri, yüksek katı madde oranına sahip çamur keki, süzüntü suyundan tesise daha az flok kaçışı sağlanmıştır” diye aktarıyor. Polat dekantörlerden yüksek verim aldıklarını ekleyen Ağca, “Hızlı ve etkili servis ağı da bizim Polat Makina ile yola devam kararımızı etkiledi” diyor.

 


  Haber Arşivi