Haberler

19 Kasŭm, 2016

Dimes ve Polat Makina işbirliği

Bugün Türkiye’nin en büyük meyve suyu üreticilerinden biri olan Dimes, Polat Makina tarafından kendi iş süreçlerine özel olarak üretilen seperatörler sayesinde iş süreçlerine artı değer katıyor.

Dimes ve Polat Makina işbirliği

Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde açtığı fabrikayla yöre halkının yaklaşık 50 yıllık özlem ve hayalini gerçeğe dönüştüren Dimes, bugün Türkiye’nin en büyük meyve suyu üreticilerinden biri konumunda yatırımlar yapmaya ve büyümeye devam ediyor. Yıllık yüz bin ton meyve işleme kapasitesine sahip olan Dimes, kapasitesini her yıl daha da artırıyor. Dimes Sultanhisar Tesisi'nde Polat Makine seperatörlerini kullandıklarını söyleyen Fabrika Müdürü Musa Çakır, “Türkiye'de yerli bir firma bir ilke imza attı ve çift seperatör kabuk yağı alma sistemini Dimes için geliştirdi” diyor.

Dimes olarak, yerli portakalı sofralık tüketime ek olarak sanayiye ve ülkenin hizmetine sunmayı amaçladıklarını aktaran Çakır, “Düşünün, Türkiye böylesine zengin ve verimli topraklara sahip olduğu halde biz daha önce narenciye suyu konsantresini yurt dışından temin ediyorduk” diye belirtiyor. Dimes'in 100’ün üzerinde ülkeye ihracat yaptığını anlatan Çakır, “En büyük ihracatımız İngiltere’ye. Afrika ve Amerika pazarlarında da iddialıyız. Uzak Doğu’daki satışlarımız ise tırmanışa geçmiş durumda” diye anlatıyor.

Çakır, Polat Makina ile yollarının kesişmesini şöyle özetliyor: “Elimizde kalitesinden gayet memnun olduğumuz bir ham maddemiz vardı ve bu ham maddeye ait atıkları değerlendirmeye yönelik bir de fikrimiz. Yaptığımız araştırmalar bize Polat Makina'yı işaret etti. Üretim mühendislerimiz ve Ar-Ge ekibimizle birlikte Polat Makina'nın kapsını çaldık ve kafamızdaki projeden bahsettik. Polat Makina'nın uzman ekibi bizim kafamızdaki projeye göre yeni bir makine üretti. Yani, Türkiye'de yerli bir firma bir ilke imza attı ve çift seperatör kabuk yağı alma sistemini Dimes için üretti. Hazırladıkları portatif seperatörde pilot ölçekli denemeler yaptık. Denemelerimizde seperatör çıkışından iki ayrı ürün elde ettik ve bu işi başarıyla yapabileceğimize inancımız bu sayede kat ve kat arttı. Polat Makina, bizim için ürettiği cihaz üzerindeki son ayarlamaları yapmış ve istediğimiz çift çıkışlı seperatörü yaklaşık 8 hafta içerinde bizler için üretmişti. 15-20 gün Polat Makina’nın teknik ekibiyle birlikte denemeler yaptık; aldığımız sonuçlar yeterince tatmin ediciydi. 2016 Ekim ayında hattımızı kurduk.”

Polat Makina sayesinde firmaya artı değer kazandırdıklarını belirten Çakır, “Seperatör sayesinde, öncesinde bizim hayvan yemi şeklinde değerlendirdiğimiz kabuğun işleme tabi tutulduktan sonra nasıl değere dönüştüğünü gördük. Kabuk yağı artık bir girdi olarak değer kazanmış oldu. Kabuk yağının birçok farklı sektörde ham madde olarak kullanılması da bu konuda dışa bağımlılığın azalmasına neden oldu” diye açıklıyor.

Polat Makina'nın her zaman müşteri memnuniyetini ön planda tuttuğunu söyleyen Çakır, “Polat Makina, istenilen verimi alacak makineyi üretebilmek için sürekli araştırıyor ve geliştiriyor. Müşteri memnuniyeti öncelikleri arasında. Sadece satış mantığıyla yaklaşmayıp satış sonrasında da tam destek sağlıyorlar. Polat Makina'nın fiyat avantajından da bahseden Çakır, sözlerine şöyle devam ediyor; “Avrupa standartlarındaki bir makinayı daha uygun fiyata alabiliyor olmak, biz üreticiler açısından çok ama çok önemli. Servis ağının yaygın ve efektif oluşu da bizi Polat Makina’ya yönelten bir başka önemli neden diyebiliriz. Ama sanırım Polat’ı seçmemizdeki asıl neden, bizlerde büyük güven duygusu uyandırmış olması."

 


  Haber Arşivi