Haberler

20 Temmuz, 2017

GASKİ Polat Makine ile yola devam ediyor

GASKİ Arıtma Tesisleri, 2014 yılından bugüne arıtma süreçlerinde Polat Makina dekantörlerini kullanıyor. GASKİ Arıtma Tesisleri sorumlu müdürü Eyüp Anlatıcı, Polat dekantörler sayesinde üründen aldıkları verimin 3 katına çıktığını belirtiyor.

1999 yılında işletmeye alınan ve 300 bin metreküplük kapasiteyle hizmet veren Gaziantep Büyükşehir Belediyesi GASKİ Arıtma Tesisleri, 2014 yılından bugüne arıtma süreçlerinde Polat Makina dekantörlerini kullanıyor. GASKİ Arıtma Tesisleri sorumlu müdürü Eyüp Anlatıcı, Polat dekantörler sayesinde üründen aldıkları verimin 3 katına çıktığını belirtiyor.

"Geriye dönük kazanım oranında % 98’lik bir verim almaktayız ki bu atık su arıtma tesisleri için çok önemli bir değerdir. Etkili servis ağı, çözüm sunan Ar-Ge ekibi ve kaliteli, verimi yüksek dekantörleri nedeniyle bizler yolumuza 2014 yılından beri Polat Makina ile devam etmekteyiz." Eyüp Anlatıcı,
GASKİ Arıtma Tesisleri sorumlu müdürü

Eyüp Anlatıcı, atık su süreçlerini şöyle aktarıyor: “Tesisimiz, ilk etapta gelen atık su içerisindeki fiziksel malzemeleri ayırmak için bir ön artıma ünitesine sahip. Atık su daha sonra çamur ve su ayrımın yapıldığı ön çökertme havuzuna gitmekte, daha sonra da biyolojik arıtmanın yapıldığı havalandırma ve su havuzlarında arıtma işlemini sonlandırmaktadır. Açığa çıkarılan çamurlar ise gazından ayrıştırıldıktan sonra geriye kalan posası çamur susuzlaştırma ünitelerindeki dekantörlerimizde kuru madde oranı yüksek hale getirilip bertaraf edilmektedir.”

Dekantörler sayesinde hem zamandan tasarruf ettiklerini hem de üründen alınan verimin neredeyse 3 katına çıktığını aktaran Anlatıcı, “Polat dekantörlerden istediğimiz verimi fazlasıyla almaktayız. Firma bizlerden gelen her türlü talebi itinayla dikkate almakta ve uzman Ar-Ge ekibiyle çalışmalar yapmaktadır. Örneğin; likit yatak yağlamalı bir makinayı bizim talebimiz üzerine ürettiler ve bu cihaz şu anda aktif bir şekilde kullanılmaktadır” diyor.

Anlatıcı, sözlerine şöyle devam ediyor: “Dekantör, atık su arıtma tesislerinde çamurun susuzlaştırılmasındaki en önemli ekipmandır ve Polat dekantörler bizim işimizi çok kolaylaştırdı. Geriye dönük kazanım oranında % 98’lik bir verim almaktayız ki bu atık su arıtma tesisleri için çok önemli bir değerdir. Etkili servis ağı, çözüm sunan Ar-Ge ekibi ve kaliteli, verimi yüksek dekantörleri nedeniyle bizler yolumuza 2014 yılından beri Polat Makina ile devam etmekteyiz.”

 


  Haber Arşivi