Haberler

15 Eylül, 2018

Virtilis Geleceğe Sağlam Adımlarla İlerliyor

Gıda sektörüne yönelik fermantasyon bazlı ürünler sunan Virtilis Fermantasyon, biyoteknoloji üzerine geniş bir yelpazede AR-GE çalışmaları yaparak, teknoloji ve tecrübeyi bir araya getiriyor.

Türkiye'deki en büyük biyoendüstri yatırımı olan Virtilis Fermantasyon, ürün ve hizmet kapasitesini her gün bir adım daha ileri taşıyor. AR-GE faaliyetleri ile araştırmalarını derinleştiren Virtilis, portföyünü büyütmek için geleceğe yatırım yapıyor. İşletme müdürü Salih Otursun, Polat Life dergisine yaptığı açıklamada; “Virtilis Fermantasyon olarak, ileri teknoloji ürünlerindeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.

Gıda sektörüne yönelik fermantasyon bazlı ürünler sunmayı ve biyoteknoloji üzerine geniş bir yelpazede AR-GE çalışmaları yapmayı öncelikli faaliyet alanı olarak belirlediklerinin altını çizen Otursun, “ İyi eğitimli ve konusunda uzman personellerimiz, tüm literatüre hakim olmakla beraber önemli tecrübelerini de işletmemizde ortaya koymaktadır” diye konuştu.

Virtilis’in çalışma prensibini çözüm odaklı olarak tanımlayan ve son nesil fermantasyon ürünleri alanında benzersiz bir yenilik arayışında olduklarını ifade eden Otursun, “Özellikle canlı maya ve maya ekstraktı ürünlerimiz üzerinde yoğun çalışma yürütüyoruz. Gıda sektörüne yönelik geniş bir ürün yelpazemiz var. MSG’nin doğal alternatifi olan maya ekstraktı üretiminde Türkiye’de ilk ve tek, aynı zamanda %100 yerli sermayeye sahip işletmeyiz” dedi.

İleri teknoloji ürünlerindeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirten Oturmuş, performans hedefleri üzerine şunları söyledi:

“Öncelikli performans hedefimiz, daha efektif ve kaliteli bir üretim prosesi yakalamaktır. Kısa sürede uluslararası bir isme sahip olmak pek kolay değildir. Çok yeni bir işletmeyiz. AR-GE faaliyetlerimiz ile ürün ve hizmet kapasitemizi her gün bir adım daha ileri taşımaktayız. Çok güçlü ve kendini ispatlamış rakiplerimizin yanı sıra, bilgi ve iletişim becerileri çok yüksek olan pazar aktörleri de bizi buna mecbur bırakıyor. Özellikle yurt dışı müşteri portföyü için muhtelif girişimlerimiz var. 2018 – 2023 arasındaki 5 yıllık dönemde ciromuzu % 50 civarında arttırmayı planlıyoruz. Bunun için de, her gün sürekli yeni yatırımlar ve araştırmalar yapıyoruz.”

 


  Haber Arşivi