Haberler

05 Ŝubat, 2018

“Yerli üretimde en iyisi”

28,1 milyon tonluk rafinaj kapasitesi ve yarattığı katma değerle Türkiye’nin en büyük sanayi şirketi olan Tüpraş ve işbirliği yaptığı Teamwork, Polat Makine dekantörleri sayesinde petrol gezi kazanımını hızlandırıyor.

“Yerli üretimde en iyisi”

Ülkemizin rafinaj sektöründeki lider kuruluşu TÜPRAŞ; İzmit, İzmir, Kırıkkale ve Batman’da bulunan dört rafinerisinde, yıllık 28,1 milyon tonluk petrol işleme kapasitesiyle Avrupa’nın yedinci büyük rafineri şirketi konumunda yer alıyor. Tüpraş ve işbirliği yaptığı Teamwork, Kocaeli Rafinerisi'nde Polat dekantörleri tercih ediyor. Teamwork Kocaeli Saha Şefi Kadir Seyrek, “Polat Makina, yerli üretimde alanının en iyisi” diyor.

Tüpraş tesislerinde, petrol tanklarının dibinde oluşan çökeltinin içindeki petrolün geri kazanımını sağlayan Teamwork şirketi, hem tank hem de atık havuz temizliğinde Polat Makina'ya ait 3 fazlı bir dekantör kullanıyor. Seyrek, “Dekantörden önce çökeltiler bir havuzda biriktirilip uzun süreler boyunca kurutulmak için bırakılıyordu. Bu işlem bazen yıllar alabiliyordu. Doğal bir şekilde kurutulmaya bırakılan çökeltiler ardından yakma fabrikalarına gönderiliyordu. Bu işlemde, çökeltinin içindeki petrolü geri kazanamadığımız gibi, uzun süre bekleyerek zamandan da kayıplar yaşıyorduk” diye açıklıyor.

Polat Makina'nın yerli üretimde alanının en iyisi olduğu belirten Seyrek, “Polat Makina dekantörleri yüksek sıcaklıklara dayanıklı. Ayrıştırma yaparken hiçbir tıkanıklık yaşamıyoruz. Dekantör sistemi polimeri kendisi yapıyor. Her şey otomatik olduğu için hiç kimse elini sürmüyor. Sadece pompaya basıyoruz; çamuru, suyu ve petrolü tek bir hamleyle arıtıyor” diyerek süreci anlatıyor.

Polat Makina dekantörü sayesinde, Tüpraş Rafinerisi'nde saatte 18 metreküp çamur işleyebildiklerini aktaran Seyrek, servis ağından da çok memnun olduğunu ekliyor ve şöyle devam ediyor:

“Polat Makina’nın servis ağı çok etkili. Sadece satış yapmakla kalmıyor, satış sonrasında da etkin bir hizmet sunuyor. Yerli üretim olması bizler için büyük bir avantaj. Çünkü daha önce yurt dışından farklı firmalarla çalıştık ancak makine ile ilgili herhangi bir sıkıntı yaşadığımızda kendilerine ulaşmamız uzun zaman aldı. Çalışması, performansı ve verimliği çok iyi. İşletmeler, Avrupa sevdasından kurtulup yerli üretimi tercih etmeli.”

 


  Haber Arşivi