Haberler

19 Nisan, 2019

ASKİ Polat dekantörü tercih ediyor

Yatay ve dikey santrifüj teknolojisinde Türkiye’de 1 numara haline gelen Polat Makine dekantörleri, ASKİ’nin Çubuk, Tatlar ve Karaköy'de bulunan tesislerindeki susuzlaştırılma süreçlerini başarıyla gerçekleştiriyor.

Ankara Merkezi Atık Su Arıtma Tesisi, Türkiye’nin en büyük atık su arıtma tesisi olarak, günde 765.000 m³/gün kapasite ile hizmet veriyor.  Kaliteli ve temiz içme suyu sunan, su kaynaklarını en iyi şekilde koruyan ve kullanılmış suların doğaya faydalı dönüşümünü sağlayan ASKİ, kurumsal gelişiminde modern bir yönetim anlayışını benimsiyor.

Ankara ASKİ’nin Tatlar, Karaköy ve Çubuk bölgeleri için açtığı ihaleyi kazanan Polat Makine, 3 bölgede toplamda 4 susuzlaştırma dekantörüyle hizmet veriyor. Yıllık olarak milyonlarca ton atık su arıtılan tesislerde, herhangi bir çevre kirliliğine sebebiyet vermeden atık su ortama deşarj ediliyor. Tesiste oluşan fazla çamur ise yoğunlaştırıldıktan sonra anaerobik çürütücüler vasıtasıyla biyogaz elde ediliyor. Elde edilen biyogaz ile elektrik üretiliyor ve tesisin enerji ihtiyacının bir kısmı bu şekilde karşılanıyor.

ASKİ tesislerindeki susuzlaştırma proseslerinde 2011 yılına kadar belt presler kullanılıyordu. Bu tarihten sonra ise daha ileri teknoloji ürünü olan, her biri 70 m3/saat kapasiteli 3 adet Polat dekantörler kullanıma alındı ve kuru madde miktarı % 4-6'dan %2 7-30 oranına yükseldi. Tesislerde, susuzlaştırma prosesinin sağlıklı bir şekilde yürütülmesi adına, montaj ve bakım dahil olmak üzere, her türlü ihtiyaç Polat Makina’nın alanında uzman satış ve satış sonrası ekibi tarafından sağlanıyor.

 


  Haber Arşivi