Avokadodan Gelen Mucize
Gıda ve İçecek

Avokadodan Gelen Mucize

100 Gramında yaklaşık 167 kalori bulundurması sebebiyle muhteşem bir enerji kaynağı olan avokado, kandaki kolesterolü düşürücü etkisi olan doymamış yağ asidinden (çoğunlukla oleik asit) oluşması ile kalp dostu bir besin haline gelmiştir. Bunun yanı sıra içeriğindeki birçok farklı bileşen ile tam bir sağlık deposu.

Geçmişten Günümüze: Şarap
Gıda ve İçecek

Geçmişten Günümüze: Şarap

M.Ö. 3000’li yıllarda Mısırlılar şarabı; tabanı reçine ile örtülü geniş ağızlı küplerde yapıp daha dayanıklı olmasını sağlanmaktaydı. Bu küplerinin ağızları kil veya kireçle kapatıldıktan sonra bu kapakların üzerine şarapların markaları basılmaktaydı. Günümüze kadar dayanan fıçı ve şişe teknolojisinin temelleri ise 16. Yüzyılda Avrupa’da atılmıştır. Şarabın servis aşamasında çökeltilerinden arındırılması ve havalandırılması için halen cam dekantörler kullanılsa da, günümüz teknolojisinde şarap içerisindeki kalıntılar; santrifüj dekantörler ile ayrıştırılmaktadır.

Yüzyıllar Öncesınden Gelen Gelenek: Buğday
Gıda ve İçecek

Yüzyıllar Öncesınden Gelen Gelenek: Buğday

Yüzyıllardır bereketin simgesi olarak bilinen buğday, dünya genelindeki temel besin kaynaklarından biridir. Özellikle Anadolu topraklarında buğday; sadece bir bitki değil, kültürümüzün ayrılmaz bir parçası, geleneğimiz haline gelmiştir. “Tahıl ambarı” olarak bilinen bu topraklar bugün 23 yabani buğday türüne ve 400’den fazla kültüre alınmış buğday çeşidine ev sahipliği yapmaktadır. Hatta “Bereketli Hilal” olarak da adlandırılan Yukarı Mezopotamya Bölgesi (Güneydoğu Anadolu Bölgesi), buğdayın yeryüzünde ilk kez evcilleştirilip, dünyaya yayıldığı coğrafya olarak uygarlık tarihine geçmiştir.